Voor een fit en actief hondenleven!

 

   

 

Over Hond in Beweging 

Hond in Beweging staat voor een fit en actief hondenleven! Bij Hond in Beweging wordt er vooral hondenfitness en hoopertraining gegeven. Tijdens hondenfitness wordt er gewerkt aan het fysiek fitter maken en houden van honden. Hond in Beweging begeleidt eigenaren met hun honden van pup tot senior, groot of klein. Hondenfitness is voor iedereen die zijn hond een leuk, fit en actief hondenleven wilt geven. Of je nou jouw hond een goede basis conditie wilt geven, de sport in wilt gaan, jouw senior fit wilt houden of jouw pup/jonge hond een goede start wilt geven. Ook wordt er bij Hond in Beweging hoopertraining gegeven. Een super leuke sport waarin samenwerken door middel van lichaamsaanwijzingen en stemhulp centraal staan.

Mijn naam is Mellanie van den Ende, mijn grote inspiratiebron is mijn eigen hond Charlie.Mellanie Stoker Een dalmatiër van inmiddels 9 jaar oud, waar ik enorm veel van geleerd heb en nog steeds van aan het leren ben. Toen ik hem als pup in huis kreeg, liep ik tegen heel veel dingen aan waar ik eigenlijk te weinig van wist. En ja, je leest je goed in en denkt dat je goed voorbereid bent, maar dat bleek in de praktijk wel even anders. Natuurlijk ging ik trouw naar een hondenschool waar ik zo goed als alle cursussen gevolgd heb. Er waren alleen wat gedragingen waar we tegen aan liepen en ik meer van wilde leren. Zo ben ik begonnen met de opleiding tot Kynologisch instructeur. Daarnaast ben ik ook Agility en Hooper instructeur. 

Tijdens mijn werk als trainer en uit ervaring met mijn eigen hond heb ik de afgelopen jaren veel geleerd over hoe belangrijk het is om je hond fysiek voor te bereiden op een actief en leuk hondenleven, zodat de kans op een blessure enorm verkleind wordt. Dit begint eigenlijk al zodra je je pup in huis krijgt. Toen ik de opleiding fitness training voor honden voorbij zag komen twijfelde ik geen moment en ben ik deze gaan doen. Inmiddels ben ik gecertificeerd fitness trainer voor honden. 

Na geruime tijd lesgeven op een leuke hondenschool waar ik heel veel geleerd heb, wil ik mij meer gaan richten op het begeleiden van eigenaren en hun honden op het fysiek fitter maken van hun hond. Waarin ze leren hun hond goed voor te bereiden op een fit en actief hondenleven. Na het opgroeien van jouw hond staat het leven immers niet stil, het is juist fantastisch om iets te gaan doen waar jullie beiden veel plezier aan beleven. Het versterkt de band tussen hond en eigenaar alleen maar meer! Dit kan natuurlijk van alles zijn. Lange wandelingen, hoopers, agility, jachttraining en ga zo maar door. Een goede fysieke fitheid van jouw hond is hierbij essentieel.